Missie & Visie

Visie op de aanschaf van een teckel.

Beslissen om een hond in huis te nemen is heel wat. Waarom willen mensen eigenlijk een hond? Gezelschap, om sociale contacten te leggen, als statussymbool, als cadeau voor een kind,… Wanneer een hond wordt aangeschaft met een verkeerde intentie, dan zal hij ongetwijfeld na korte tijd in een asiel gedropt worden.

Wanneer u bereid bent om te houden van de hond als hond en niet als een kind, wanneer u hem als een deel van uw gezin beschouwt, dan kan u met een gerust hart een hond nemen. Jouw gezin wordt de roedel van de hond.


Duidelijke regels zijn voor een hond heel belangrijk om zonder problemen en stress in een roedelverband te leven. Het vermenselijken van de hond tot een kind, is niet de wens van uw huisdier! Lopen, spelen, jagen, actief bezig zijn, wandelen, training samen met het baasje, meegaan met de auto,… dat is wat de hond wil!

Geef de teckel op een juiste manier aandacht en liefde. Liefde voor de hond is niet: veel eten geven omdat hij of zij het zo graag lust, de hond in bed laten slapen tussen de baasjes omdat dit zijn lievelingsplekje is, kleding of parfum kopen voor de hond,…. Liefde voor de hond is: Rekening houden met het doel waarvoor hij gefokt is door bijvoorbeeld een grote boswandeling te maken, hem te leren zwemmen, gehoorzaamheidslessen te volgen, deel te nemen aan jachtproeven.

Laat jouw teckel niet steeds alleen thuis, neem hem overal met je mee en je zal een nauwe band met hem opbouwen. Geef jouw teckel op de juiste manier liefde en aandacht en hij zal je rijkelijk belonen.

Onthoud altijd heel goed dat een teckel een heel lieve huishond is, maar pas intens gelukkig is wanneer hij kan rennen en jagen in het bos!

Een hond is volledig afhankelijk van de mens. De mens bepaalt hoeveel beweging de hond krijgt, hoeveel en welke voeding hij krijgt, of hij in goede gezondheid verkeert,…

Kwaliteitsvolle voeding geven aan je hond is voor veel mensen een struikelblok. Het is nochtans pure dierenmishandeling om je hond zijn leven lang slechte voeding te geven, waardoor gebrek aan voedingstoffen ontstaat met alle gevolgen van dien. Ook honden die obees zijn vallen onder dierenmishandeling. Als mens ben je verantwoordelijk om de teckel in een goede conditie te houden. Dit vooral om een goede gezondheid te garanderen en rugproblemen te voorkomen.

Visie op de fokkerij

Het fokdoel van Daliez is om mooie nakomelingen te hebben met een stabiel karakter en jachtpassie. Kortom de pups moeten kwaliteitsvol zijn en waardevol voor het ras.

In teckelkennel Daliez komt het fokken niet op de eerste plaats. In de eerste plaats zijn we graag bezig met de honden. De teckels zijn een belangrijk deel van ons leven geworden. Sporadisch een nestje fokken, is voor ons alleen maar een pluspunt.

Het is verantwoord om een nestje met uw teckel te fokken wanneer u de teckel op een verantwoorde manier houdt, en het aantal nesten per teef beperkt. Uiteraard wordt enkel gefokt met ouderdieren die in goede gezondheid verkeren en geen erfelijke ziektes of gebreken in hun genen hebben.

vele hondjes

Wanneer er een nestje is, wordt dit steeds met veel passie voor het ras opgevolgd. De moeder met pups wordt met veel kennis en liefde omringd zodat beiden het goed stellen. Kosten nog moeite worden gespaard om het beste uit de pups te halen.

Voor ons is het dan ook heel erg belangrijk dat elk pupje dat vertrekt met zijn nieuw gezin, met dezelfde visie wordt gehouden. De teckels moeten kunnen functioneren als huishond én als jachthond. Teckelpupjes van bij ons worden enkel verkocht aan gezinnen die een echte teckelthuis kunnen creëren voor hun hond.


Wij staan ook na de verkoop van de pup nog steeds paraat voor onze nakomelingen en hun nieuwe gezinnen. Met raad en daad kunnen wij u bijstaan in de verdere ontwikkeling van uw teckelpup. Wij vinden het ook heel fijn om nadien nog van jullie te horen hoe het gaat met de nieuwe huisgenoot.